Kookstudio het Oude Regthuys

Let’s cook together!

In een klein gezelschap de sterren van de hemel koken? Het kan in onze kookstudio. Tijdens deze workshop leert één van onze chefs u verschillende kooktechnieken. En na het koken, eet u natuurlijk het eigen menu op!

De losse cursus

In onze kookstudio kookt en dineert u met elkaar in een ongedwongen sfeer. In een ruime, gezellig ingerichte woonkeuken kunt u met een club van 8 personen (met 1,5 meter afstand tot elkaar) een dagdeel reserveren voor een éénmalige kookcursus. Een middag of avond, waarin culinair genieten centraal staat. Dat betekent niet alleen koken, eten en drinken maar vooral ook gezelligheid!

Wanneer?

Bij voorkeur vinden deze losse kookcursussen plaats van 10.30 tot 15.00 uur of van 18.00 tot 22.30 uur. Afhankelijk van de bezetting op de door u gewenste dag zijn andere tijden wel mogelijk.

Kosten?

De kosten voor de losse cursus bedragen €95,- per persoon, per les (inclusief btw). Hierbij is inbegrepen:

 • aperitief (bij het Kasteel van Rhoon);
 • het onder begeleiding van een ervaren en professionele kok bereiden van een 4-gangenmenu;
 • 4-gangendiner begeleid door heerlijke huiswijnen en water;
 • koffie met friandises (tevens bij het Kasteel van Rhoon);
 • en natuurlijk de recepten.

Speciale wensen of voorkeuren zijn altijd bespreekbaar! Bent u met minder personen? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

De maandelijkse cursus

Met een clubje van 8 personen (met 1,5 meter afstand tot elkaar) kunt u zich inschrijven voor de maandelijkse cursus. Met dit clubje volgt u dan 10 keer per jaar, op dezelfde dag en tijd, een kookles waarin culinair genieten centraal staat. We gaan dus niet alleen koken, eten en drinken maar vooral ook een gezellige avond of middag hebben!

Samen steeds een beetje beter

We starten elke maand, onder het genot van een aperitief, met een korte uitleg over wat er in de komende les gaat gebeuren en met welke producten we gaan werken. Vervolgens gaan we aan de slag: onder begeleiding van een ervaren en professionele kok gaat u in groepjes van 3 of 4 personen een onderdeel van het 4-gangenmenu bereiden. Na afloop nemen we plaats aan de sfeervol gedekte tafel en onder het genot van een glaasje wijn gaan we genieten van onze eigen gastronomische creatie.

Tijdens deze lessen maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten en komen alle basistechnieken van het koken en van presentatie van gerechten aan bod. Heeft uw groepje specifieke wensen, dan is dat altijd bespreekbaar!

Wanneer?

U kunt voor de maandelijkse cursus zelf een vaste dag in de maand voorstellen; bij voorkeur van maandag tot en met donderdag. U kunt kiezen tussen een middagcursus van 10.30 tot 15.00 uur of een avondcursus van 18.00 tot 22.30 uur.

Voor wie?

U zich aanmelden voor een bepaald dagdeel met een door u zelf samengesteld clubje van 8 personen. Bent u met minder personen? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

Kosten?

De kosten voor de maandelijkse cursus bedragen €95,- per persoon, per les (inclusief btw); met een minimum van 10 lessen per jaar. Het cursusgeld dient per jaar, vooruit betaald te worden. Hierbij is inbegrepen:

 • Aperitief;
 • Het onder begeleiding van een ervaren en professionele kok bereiden van een 4-gangenmenu;
 • 4-gangendiner begeleid door heerlijke huiswijnen en water;
 • Koffie met friandises;
 • Natuurlijk de recepten;
 • Na afloop van de gehele cursus ontvangt u bovendien een cursuscertificaat.

Reserveren?

Uw losse of maandelijkse kookcursus boeken? Neem telefonisch contact met ons op via 010 501 88 96 of per mail via info@hetkasteelvanrhoon.nl.
Tot snel bij onze kookcursus!