Het culturele hart 

Eind jaren zestig was het kasteel een ruïne, leeggeplunderd door de Duitsers tijdens de 2e wereldoorlog. Het kasteel werd voor de sloop gered door een groep particulieren waaronder bekende Rotterdamse havenondernemers. Ludo Pieters was de aanjager ervan en onder zijn leiding werd een Stichting in het leven geroepen om het kasteel aan te kopen en te restaureren.

 

Vandaag de dag is de Stichting actief om het onderhoud van het kasteel te waarborgen. Met het aanbieden van een gevarieerd cultureel programma wil zij het kasteel toegankelijk maken voor de bewoners van de regio.

Door middel van rondleidingen, lezingen en exposities worden de mooie verhalen die bij het kasteel horen doorgegeven.

Het kasteel is nu een Rijksmonument.

Met uw bezoek draagt u bij aan de instandhouding van dit cultureel erfgoed. Het maakt het onderhoud en de verduurzaming van het kasteel mogelijk.

 

Cultureel programma

Concerten, kleinkunst, literaire lezingen, kindervoorstellingen, tentoonstellingen en exposities. U kunt op deze prachtige locatie een gevarieerd cultureel programma bezoeken, zowel binnen het kasteel als in de kasteelgaarde.

Het programma wordt georganiseerd door de Stichting Kasteel van Rhoon.

De vele vrijwilligers die zich inzetten voor de Stichting weten ieder jaar weer een mooi programma neer te zetten. In de Kasteelladder – het programmaboekje dat jaarlijks wordt uitgebracht – staan alle activiteiten.

Wil je meer informatie over het programma en tickets bestellen? Bezoek dan de website van Stichting Kasteel van Rhoon.