Het culinaire hart: Ad Janssen

Ad Janssen is geboren op 27 mei 1957 in Hooge-Mierde in Noord-Brabant. In 1988 behaalde hij de titel meester-kok en in 1996 startte hij zijn eerste, eigen horecabedrijf Het Kasteel van Rhoon.

Ad Janssen is de verbindende schakel tussen alle bij de GasteRhoon Groep aangesloten horecabedrijven; Het Kasteel van Rhoon, Het Wapen van Rhoon, Museumrestaurant Art & Dining, Catering op niveau, LKKR Rhoon, Kookstudio het Oude Regthuys en Restaurant Bij Ad. Allemaal in de driehoek Dordrecht, Bergschenhoek en zijn eigen woonplaats Rhoon.

Janssen vierde op 1 januari 2021 zijn 25e verjaardag als ondernemer. Hiervoor werkte Janssen tien jaar als tv-kok en was hij uitgever van horecabladen en organisator van vakbeurzen. Hij was bestuurslid van Euro-Toques en een van de drijvende krachten achter het Gilde van Meesterkoks. In 2011 werd Janssen verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland.

Ad Janssen zegt er zelf over: “Ik heb de bakkersopleiding gedaan en wilde vervolgens kok worden. Op mijn zeventiende fietste ik naar het station om met de trein naar Eindhoven te reizen. Op mijn 21ste was ik chef van een brigade van acht man. Als ik dit tot mijn 65e zou willen doen, dan was het belangrijk om het SVH-examen te halen, vond ik. Uiteindelijk wist ik dat ik voor mezelf wilde beginnen. Zeven zaken is nooit een ambitie geweest, maar die groei is vergelijkbaar met mijn eigen ontwikkeling. Ik had er één, wilde er twee, daarna drie en zo door”.

 

Ad Jansssen